Dermapen
Sivilce gibi cilt kusurları, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar… Hepsi cildimizde görmeye dayanamadığımız cilt problemleri arasında. Tüm bu belirtileri mümkün olduğunca geciktirmek ve hatta durdurmak da aslında kişinin kendi elinde. Nasıl mı? Tabii ki cilt bakımını aksatmayarak.
Son yıllarda cilt bakımı yöntemleri arasında oldukça revaçta olan dermapen uygulaması da bunlardan biri. Bu yazımızda “Dermapen tedavisi nedir?”, “Dermapen uygulaması nasıl yapılır?” ve “Dermapen faydaları ve zararları neler?”, tüm ayrıntılarıyla ele alıyoruz.
Dermapen Nedir?
Dermapen Nasıl Yapılır?
Dermapen Nerelere Uygulanır?
- Alın bölgesi
- Kaş bölgesi
- Kaz ayağı
- Göz altı torbaları
- Yanak bölgesindeki akne ve skar izleri ile gözenekler
- Üst dudak çizgileri
- Çene bölgesi sarkıklıkları
- Boyun ve çevresi
gibi pek çok yere rahatlıkla uygulanabiliyor. Öte yandan, el bölgesine de uygulanabilen bu yöntem, kol içlerine de yapılabiliyor.
Dermapen Kaç Seansta Sonuç Verir?
Dermapen Faydaları Nelerdir?
- Ciltte leke ve iz bırakmaması nedeniyle tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanabiliyor.
- Geleneksel lazer ile cilt güzelleştirme uygulamasından farklı olarak deride ısı oluşturmadan ve deriyi soyma işlemi uygulamadan yenilenmesini sağlıyor.
- Ulaşılması güç tüm bölgelere kolaylıkla uygulama yapılabiliyor.
Dermapen Zararları Nelerdir?
- Alerjik reaksiyonu bulunanlar,
- Diyabet hastaları,
- Cildinde iltihap bulunanlar.
şeklinde sıralanabilir. Bu kişiler dermapeni ya hiç yaptırmamalı ya da yaptırmadan önce doktorlarına mutlaka danışmalıdır.
Ufak bir not daha; evde veya steril olmayan herhangi bir ortamda, dermapen uygulaması yapmanı veya yaptırmanı asla önermiyoruz. Uygulamayı, mutlaka bir klinik ortamında, alanında uzman kişilere yaptırmalısın. Ayrıca uygulama sonrasında güneş koruyucu krem kullanmayı da atlamamalısın.